+420 606 855 599
 
Rezervační formulář

Japonská whisky

nikka from the barellNikka From the Barrel je blend s obsahem alkoholu 51,4 %, je vyráběn z obilí a sladu z destilerie Miyagikyo a ze sladu z destilerie Yoichi. Nikka From the Barrel zraje v jednou použitých sudech po bourbonu a vyznačuje se perfektní vyvážeností stylu japonské whisky.

 

Vizionář Masataka Taketsuru, jehož předkové vyráběli saké od roku 1733, se narodil v roce 1894. V roce 1919 byl firmou Settsu Shuzo poslán do Skotska, aby získal zkušenosti a technické znalosti o výrobě whisky. Při studiích na univerzitě v Glasgow se naučil blendování a destilaci a své zkušenosti měl zúročit při výrobě japonské whisky pro firmu Settsu Shuzo. Když se vrátil v roce 1920 zpět do Japonska, zjistil že se zamýšlený projekt pravděpodobně nikdy neuskuteční. O dva roky později ztratil práci, a tak v roc 1923 vstoupil do skupiny Kotobukiya, pro kterou postavil destilerii poblíž města Kjóto, a tak se stal v roce 1924 otcem první japonské whisky. V roce 1934 se Masataka Taketsuru rozhodl osamostatnit, založil společnost Nippo Kaju, nechal postavit destilerii Yoichi na ostrově Hokkaidó a ještě v tomtéž roce začal vyrábět první blendy. V roce 1952 společnost Nippo Kaju definitivně přijala název Nikka Whisky. V roce 1969 vybudoval další destilerii na ostrově Honšú poblíž města Sendai. O 10 let později Masataka Taketsuru ve věku 85 let zemřel. Jeho múzou mu během jeho života byla Jessie Roberta Cowan, kterou poznal při studiích a se kterou se oženil v Glasgow v roce 1920. Společně se přestěhovali do Japonska, kde si Jessie Roberta změnila jméno na Rita, naučila se Japonsky a do Skotska se už nikdy nevrátila.

 

V KUKU baru nenabízíme jen japonskou whisky, ale také na 24 dalších značek skotských, irských, amerických či kanadských whisek včetně Single Malt.

NOVINKY

Oban

Otevírací doba Vánoce 2017

 

 

 

 

Doutníky

Rozšířili jsme značně nabídku doutníků. Nově u nás najdete pravé kubánské doutníky značek Cohiba, Montecristo, Romeo Julieta, Partagas a další. Doutníky jsou vlhčeny v kvalitním humidoru

olmeca Altos

Armagnac Janneau XO nově v nabídce

je směsí 12 až 25 letých Armagnaců. Hrozny použité na výrobu pocházejí z nejlepších vinic. Po destilaci vzniklé Eaux-de-vie zrají odděleně v limousinských dubových sudech. Jedná se o Armagnac tmavě zlaté barvy s jantarovými odlesky. Je charakteristický svou křišťálovou průhledností. Suchá, ovocná vůně s aroma bobulového ovoce a hřebíčku. Kulatá, plná a harmonická chuť s dlouhým závěrem.           

archiv novinek

 

e-mail